Prošla i najnovija istraživanja ljudskog mozga pokazuju da je u periodu razvoja mozga (4-14 godina) mentalna gimnastika izuzetno značajna. Korištenjem mozga pri obavljanju različitih aktivnosti povećava se njegov kapacitet te ravnomjerno razvija lijeva i desna strana mozga.

Klasično školovanje usredotočeno je uglavnom na razvijanje lijeve strane mozga, koja je zadužena za logiku, analitiku i racionalne funkcije. Stoga je desna strana mozga obično manje razvijena. Iako se u našem društvu najviše cijene uglavnom ljudske sposobnosti koje potječu iz lijeve strane mozga, desna strana je od vitalnog značaja za razvoj vještina kao što su: brzina čitanja, koncentracija, pamćenje, intuicija, empatija, kreativnost i kreativna rješenja. To su karakteristike koje čine moćne, jake i kreativne vođe.

Brainobrain metoda potječe ujednačen razvoj lijeve i desne strane mozga. Pokazala se uspješnom za više od 100.000 djece (koja su sad odrasle osobe) širom svijeta.

Brainobrain program zasniva se na:

-          mentalnoj aritmetici uz korištenje abakusa i VAK metode i

-          NLP tehnikama (neurolingvističko programiranje)

Proces učenja

Brainobrain je jednostavna, zabavna i privlačna metoda. Na prvom nivou (prva tri mjeseca), djeca uče računati pomoću abakusa. Na sljedećim nivoima abakus se i dalje koristi, ali se samo vizualizira pomoću slike koja je ostala u mozgu djeteta.

Kroz vizualizaciju djeca se uče koncentrirati i obraćati pažnju na svoje misli i zadatke, a vježbanjem korištenja vizualnog abakusa podstiču svoju maštu.

Gdje se nalazimo

Adrese centara:

Ilidža
square facebook 512

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA

Banjska ul. 2

71210 Ilidža

 

U Centru Ilidža nalazi se Info-desk za sve informacije i upis. Info-desk je otvoren za pozive i posjete od ponedjeljka do petka od 14.30 do 16.30 sati.

 Kontakt:

 033 637 290

 brainobrain@mladi.org

Novi Grad Sarajevo   square facebook 512

OŠ Oman Nuri Hadžić

Ul. Lava Tolstoja 6 (Dobrinja)

71000 Sarajevo

 

Novo Sarajevo   square facebook 512

 

Međunarodni centar za djecu i omladinu

Ul. Kemala Kapetanovića 17

71000 Sarajevo

 

Stari Grad 
Sarajevo

Safvet-bega Bašagića 16

71000 Sarajevo

Kontakt telefon: 061 483 444

 

Tuzla
square facebook 512
1024px Instagram icon64

Kontakt telefon: 061 434 443

tuzla@djeca.eu

 
© 2016 Brainobrain. All Rights Reserved.

Search